R. RYBNÍČEK: Aupark sa do dvoch rokov v Trenčíne stavať nezačne

22.01.2013 Trenčín

Trenčín 22. januára (TASR) – Momentálne sa výstavba Auparku v Trenčíne neplánuje, ak by sa však malo začať stavať, bude v zmysle schváleného nového územného plánu mesta obchodné centrum výrazne nižšie a menšie, ako sa pôvodne plánovalo. Povedal to primátor Trenčína Richard Rybníček.

"My sme problematiku Auparku zdedili po predchádzajúcom vedení mesta. Majiteľom pozemku je spoločnosť, ktorá Aupark stavať chce a ich zámer minulé zastupiteľstvo a minulý primátor aj potvrdili. Nám teda nezostáva nič iné, ako rokovať so spoločnosťou HB Reavis o možnej budúcnosti výstavby Auparku," skonštatoval Rybníček.

Ako dodal, mesto nemohlo v novom územnom pláne zmeniť zónu plánovanej výstavby Auparku na niečo iné, pretože by sa vystavilo závažnému súdnemu sporu a ohrozeniu samotného mesta. "Riešime to skôr cestou kompromisov a rokovaní, ako cestou nejakých radikálnych rozhodnutí. Ak by sa však v budúcnosti mal Aupark začať stavať, rozhodne bude musieť byť zasadený do toho územia," zdôraznil Rybníček s tým, že nepredpokladá, že v najbližších dvoch rokoch by sa malo začať stavať.

Aupark má vyrásť neďaleko frekventovanej križovatky v centre Trenčína. Proti jeho výstavbe sa zdvihla vlna odporu, proti boli i pamiatkári, ktorým sa nepozdávala pôvodne plánovaná výška Auparku a s tým súvisiace narušenie panorámy mestskej pamiatkovej rezervácie. Podmienkou mesta je tiež, že s výstavbou sa nezačne skôr, ako sa vybuduje kruhová križovatka pod cestným mostom.
 

Vyberte región